Help / F.A.Q. / Veelgestelde vragen

De help / faq is ingedeeld in 4 verschillende rubrieken: algemene vragen over de site, de webcam chat, de profielen en tenslotte helemaal onderaan de technische vragen.

Heb je nu technische problemen en wil je hulp? Klik dan hier


Algemene vragen over de site evenflirten


Wat is evenflirten voor een site?
evenflirten is een gratis 18+ contactsite waar je kunt chatten, webcammen, daten en een profiel kunt aanmaken. In tegenstelling tot andere social media mag je bij ons je kleren uittrekken voor de webcam en ook foto's en filmpjes tonen van jezelf waarop je in je blote kont loopt of waarop seksuele handelingen worden verricht.
Naakt of sex zijn uiteraard niet verplicht op deze site. Er zijn ook veel mensen die hier komen voor normale, gezellige, leuke sociale contacten of dating. Iedereen vanaf 18 jaar is hier welkom. Lees meer over evenflirten op de pagina nieuw hier

Kan ik hier ook mobiel chatten via mijn telefoon, tablet of smartphone
Jazeker, dat kan ook. Dus je kan hier gewoon chatten en cammen met je Apple Iphone, Ipad, Samsung phone, of andere smartphones of tablets.
Gebruik hiervoor een speciale browser genaamd puffin.
Je kan deze downloaden via deze link naar Puffin Browser
Zie voor meer uitleg onze pagina: chatten op smartphone of tablet.

Waar vind ik het reglement van evenflirten?
Deze kan je terugvinden op de pagina onze regels

Is echt alles gratis op evenflirten?
Ja, alles op onze site is gratis. We hebben geen betaalde abonnementen op dit moment.

Is dit een lokkertje en moet ik binnenkort gaan betalen?
Nee, iedereen die nu een account aanmaakt, kan lifetime (voor altijd) gratis gebruik blijven maken van de webcam chat en erotische profielen met alle functies die we nu hebben. Wel gaan we in de toekomst voor NIEUWE leden geld vragen, maar iedereen die nu binnen is, is binnen en is dus levenslang gratis member (tenzij je zelf opzegt, wij de tent sluiten, je je niet aan onze regels houdt of aan de wet houdt, of wetgeving bepaalt dat wij inactieve accounts na verloop van tijd moeten sluiten).

Hoe kan evenflirten gratis zijn?
Uit ervaring weten we dat de advertenties op de site redelijk kostendekkend zijn en ook vinden de beheerders, admins en moderators het niet vervelend om er gratis tijd in te steken. Daarnaast volgen in de toekomst mogelijk betaalde abonnementen voor nieuwe leden, maar dus niet voor mensen die nu al lid zijn of nu lid worden.

Kan ik admin worden op evenflirten?
Misschien wel, zie hiervoor de pagina admin worden.

Waar vind de algemene voorwaarden van evenflirten?
Deze kan je terugvinden op de pagina algemene voorwaarden

Waar vind ik het privacy statement van evenflirten?
Deze kan je terugvinden op de pagina privacy statement

De Webcam Chat


Hoe kan ik hier chatten?
Ga via deze link naar de voorpagina van evenflirten en log in als gast via de linker inlogbox.

Draait alles om naakt en sex op de chat van evenflirten?
Nee zeker niet, er zijn genoeg mensen die dagelijks op evenflirten komen die netjes hun kleren aanhouden voor de webcam. Je kan onze site dus ook gebruiken als normale site waar je normale contacten legt. Dus gewoon chatten en/of webcammen met je kleren aan. Hetzelfde geldt voor de profielen.

Is het toegestaan om naakt en sex te laten zien op de cam?
Jazeker wel, we zijn een 18+ chat. Veel mensen die hier komen, vinden sex en erotiek opwindend en natuurlijk en vinden dit veel minder taboe als een gemiddeld persoon.
Je mag:
hier over sex chatten en praten,
naakt voor de cam gaan zitten,
jezelf bevredigen voor de cam,
klaarkomen op de cam,
pijpen of gepijpt worden voor de cam,
neuken voor de cam
etc, etc
Je mag ook sex hebben met je buurvrouw voor de cam (wel even aan de buurman vragen of hij dat ook goed vindt, maar van ons mag het).
Kortom je kan redelijk los gaan op de cam chat maar het is zeker geen verplichting. Doe gewoon lekker wat jezelf wilt op dat gebied. Zit je liever met een boerka of ski-outfit voor de cam, dat mag ook. Wij zeggen er niets van en kijken niet snel raar op.

Zijn er ook dingen die ik niet mag doen voor de cam?
Als het in strijd is met de Nederlandse en/of Europese wetgeving en/of de wetgeving in het land van waaruit je die doet, dan is het uiteraard niet toegestaan.

Is naakt in de lobby ook toegestaan?
Ja, dit is toegestaan. Bent u echter van plan een stripshow of sexshow te gaan geven, dan zouden wij het bijzonder op prijs stellen dit niet in de lobby te doen, omdat het anders te onrustig wordt in deze room voor de vaste chatters

Moet je je cam verplicht aanzetten?
Nee, dit is niet verplicht. Als je geen cam hebt of niet wilt aanzetten, ben je nog steeds welkom op evenflirten. Uiteraard is het wel leuk voor andere mensen als jij naar ze kijkt, dat ze ook naar jou kunnen kijken, maar dat bepaal je zelf.

Ik zie bijna geen mensen online, hoe kan dat?
Blijf even hangen en je zult zien dat er ook genoeg andere chatters binnenkomen. Maar als je binnen 1 seconde weg klikt, dan mis je de mensen die na jou komen en als mensen voor jou hetzelfde hebben gedaan, dan hebben die jou ook gemist en zo kan het een hele dag doorgaan. Ons advies als het rustig is, kijk ook even op onze leuke profielensite achter de chat en maak een profiel aan als je dat nog niet hebt gedaan (het is nu nog gratis). evenflirten is een chatsite die begonnen is in de tweede helft van april 2018. We zijn dus nog hartstikke vers en nog niet zo bekend en in de zoekmachines. Zoiets heeft even tijd nodig. De verwachting is dat het over een tijdje heel veel drukker is dan nu.
Let op, zit je al een tijdje op de chat en je hebt niemand gezien, dan is er een technisch probleem bij jou.
Zie hiervoor de vraag: "Ik zie wel een chatbox maar geen andere chatters?", die bijna onderaan deze pagina staat.

Hoe kan ik iemand bekijken?
Klik in de lijst van users op de persoon die u wilt zien. Alleen mensen met een camera voor hun naam kunnen worden bekeken.

Hoe wissel ik van kamer (=room)?
Onder het woord rooms staat een aantal roomnamen. Klik op de roomnaam van uw keuze.

Wat betekent het cijfer achter een room?
Dit cijfer geeft aan hoeveel chatters er in die kamer zitten.

Hoe kan ik zelf mijn video uitzenden?
Als je een laptop hebt met camera, of een losse webcam hebt aangesloten, klik dan het "send video" hokje aan, dat boven het tekstvlak staat waar de chatregels verschijnen. Bij de chat met 4 cams staat deze aan de linkerkant en dan ongeveer op de helft van de hoogte van de chatbox. Bij de 6 cams staan deze helemaal bovenaan helemaal links (6camA) en een beetje meer naar rechts bovenaan bij de (6camB). Mocht het niet werken dan kan dit een aantal oorzaken hebben. Het beste stuur je ons dan even een mail via de contactpagina.

Hoe kan ik geluid uitzenden?
Klik hiervoor de audio hokje aan, dat direct rechts naast het video hokje staat.

Kan ik ook privé iets tegen iemand zeggen?
Als je iets tegen iemand wilt zeggen in privé dan selecteer je die persoon in de user list. Vervolgens verander je de "Send to All" waarde naar "Pvt message", waarbij pvt staat voor private. Je vindt deze optie een heel klein stukje links boven de blauwe send knop, naast de gele smiley. Er zijn wel 2 kanttekeningen.
1) andere chatters zien dit niet, maar eventueel aanwezige en oplettende admins zouden dit wel kunnen zien.
2) de netiquette schrijft voor dat het gewenst is dat je niet ongevraagd hele verhalen in iemands privé gaat zitten typen. Vraag even om toestemming eerst. Je gaat buiten op straat ook niet hele verhalen bij iemand die je niet kent in zijn/ haar oor zitten toeteren.

Kan ik hier ook 1 op 1 webcammen, zonder dat iedereen me ziet?
Ja dat kan, zie de twee vragen hieronder over een eigen kamer aanmaken en mensen uitnodigen in jouw privatte room

Hoe kan ik zelf een eigen kamer aanmaken?
Rechtsboven de lijst met kamers staat het woordje create. Als je hierop klikt krijg, je de mogelijkheid zelf een kamer aan te maken. Je kan hier eerst een kamernaam op geven. Vervolgens bepaal je of het een kamer is, waarin iedereen mag komen of dat mensen hiervoor een paswoord moeten invullen. Je kan dan zelf dat paswoord bepalen. Tenslotte kan je ook bepalen of alleen chatters die hun cam aan hebben staan in de room mogen komen of ook chatters zonder cam. Vervolgens klik je op de tweede create en voila, je hebt nu een eigen kamer aangemaakt en in deze kamer ben jij een heel klein beetje de baas. Je hebt in deze kamer nu kick en ban rechten. Maar let op: als je deze misbruikt dan wordt je zelf van de site gemikt door een echte admin. In onze regels staat uitgelegd waaraan je je moet houden.

Hoe kan ik mensen uitnodigen in mijn private room?
Je kan ofwel van te voren zeggen dat je een room aanmaakt met een bepaald password, maar veel handiger gaat dat via de invite knop. Deze verschijnt boven de room lijst naast de create knop, nadat je een privé room hebt aangemaakt. Hier kan je een chatter uitnodigen door deze uit de lijst te selecteren. Je kan ook meerdere chatters tegelijk uitnodigen, door de control toets ingedrukt te houden als je selecteert. Als je na de selectie wederom op de tweede invite knop klikt, dan ontvangen de users een uitnodiging om naar die kamer te komen inclusief het paswoord.
Let op: als mensen na een paar keer niet reageren, ga ze dan niet lopen spammen in privé, maar vraag eerst in de chat of ze je uitnodiging hebben gezien. Het kan zijn dat ze druk waren en het niet gezien hebben, maar het kan ook dat ze geen interesse hebben. Dan heeft nogmaals sturen geen zin en kan vervelend zijn voor die persoon.

Ben ik de baas in de kamer die ik zelf gemaakt hebt?
Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Je hebt voor een deel zelf de regie in handen nu, want zodra je een eigen kamer aanmaakt, krijg je ook twee extra knoppen die je kunt gebruiken namelijk een kick-knop en ban-knop. Deze knoppen werken alleen in die kamer die je zojuist hebt aangemaakt. Met deze knoppen heb jij de power om vervelende mensen uit je room te kicken of te bannen.
Echter er zijn wel een paar spelregels waaraan je je moet houden.
Het is niet de bedoeling dat je mensen uit de kamer gooit, omdat hun kop jou niet bevalt. Of omdat je vorige week een keer ruzie had met die persoon, of omdat je iemand niet mag. Er moet dus wel een geldige en actuele reden zijn om mensen uit jouw kamer te zetten. Krijgen we herhaaldelijk klachten over jou, dan loop je kans zelf geband te worden en dan niet alleen uit jouw kamer maar van de site.
Ook dien je vooraf een paar keer te waarschuwen, tenzij de overtreding zo grof is, dat dit overduidelijk is, dat dit direct een ban waard is, maar zoiets is altijd erg subjectief. Gebeurt er echt iets wat totaal niet door de beugel kan en mogelijk zelfs illegaal is, waarschuw dan ook altijd een echte admin van evenflirten zelf.

Mijn kamer is weg, hoe kan dat nou?
Dat kan om 2 redenen gebeuren, ofwel je hele kamer is verwijderd door een admin omdat deze in strijd was met onze regels, ofwel er zat niemand meer in die room en zodra er nul chatters in een door een chatter aangemaakte kamer zitten, dan verdwijnt die kamer vanzelf weer. Dit laatste geldt overigens niet voor vaste kamers die door evenflirten zelf zijn aangemaakt.

Kan ik hier ook met een vaste naam chatten zonder gast achtervoegsel?
Uiteraard kan dat, leg dan je naam vast als profielnaam en log voortaan in met deze profielnaam en wachtwoord via de rechter inlogbox op de voorpagina.
Zie ook hieronder de uitleg over de profielen

De Profielen


Waar vind ik de profielen van evenflirten?
Ga via deze link naar de profielen van evenflirten en maak een super leuk profiel of erotisch profiel aan

Draait alles om naakt en sex op de profielen van evenflirten?
Nee, zeker niet. Er zijn genoeg mensen die het leuk vinden gratis berichtjes naar elkaar te sturen waarbij de nadruk op erotiek kan liggen, maar dat hoeft niet. Je kan onze site dus ook gebruiken als normale site waar je normale contacten legt. Je kan de profielen dus ook gebruiken voor sociale contacten zonder gelijk een foto van je zelf in de gekste sex-standjes te posten.

Mag ik op de profielen naaktfoto's en naaktvideo's uploaden?
Ja uiteraard mag dat ook. Hoe meer hoe leuker.
Je mag hier:
schrijven over sex,
naaktfoto's uploaden,
sexfoto's uploaden,
naaktvideo's uploaden,
sexvideo's uploaden,
Let op: respecteer wel copyrights en zorg dat als er andere personen dan jezelf te zien zijn op de video, je dat wel met hun medeweten doet.

Zijn er ook dingen die ik niet mag uploaden of doen op de profielen?
Als het in strijd is met de Nederlandse en/of Europese wetgeving en/of de wetgeving in het land van waaruit je die doet, dan is het uiteraard niet toegestaan.

Hoe verwijder ik mijn profiel?
Log eerst in op je profiel,
ga naar settings (in het onderste menu rechts),
klik settings,
klik tabblad privacy,
bij Who can view my profile kiest u cancel account.
Mocht je deze optie niet kunnen vinden, mail ons dan en jouw account wordt z.s.m. verwijderd.

Welke profielinformatie moet ik verplicht invullen?
Om een profiel te kunnen maken zijn eigenlijk maar een paar velden echt nodig:
Jouw geslacht.
Wat je zoekt.
Een fictieve profielnaam (wij raden aan niet je echte voor- of achternaam te gebruiken en ook geen andere bijnaam waaraan je makkelijk te identificeren bent).
Een paswoord van minimaal 8 karakters.
Jouw geboortedatum (evenflirten is uitsluitend voor 18 jaar en ouder).
De provincie waarin je woont.
De plaats waarin je woont. (je kan ook een stad kiezen uit je omgeving).
Bovenstaande zaken zijn nodig om dates te vinden en om zelf gevonden te worden.
Jouw emailadres want alleen mensen die hun emailadres kunnen bevestigen kunnen toegang krijgen tot de site.
Alle overige velden van het profiel zijn geheel vrijblijvend. Je hoeft deze niet in te vullen en als je het toch doet mag je stiekem best links en rechts wel een beetje jokken.

Hoe lang blijft mijn profiel bestaan?
Een profiel op evenflirten blijft in principe bestaan tot je deze opzegt of totdat de site blijft bestaan (en ons doel is om over 100 jaar nog te bestaan :) Echter nieuwe privacy regels kunnen ons verplichten dat een profiel waarop een te lange tijd niet is ingelogd, door ons moet worden verwijderd. Log dus regelmatig in op je profiel om verwijdering te voorkomen.

Ik wil nooit mail van jullie ontvangen, hoe doe ik dit?
Log eerst in op je profiel,
ga naar settings (in het onderste menu rechts),
klik settings,
klik tabblad notifications,
Als je hier alles uitvinkt, zal je geen berichten van de profielen krijgen en ook geen nieuwsberichten van ons.
Nadeel is wel dat je dus ook geen notificaties ontvangt als een lekker ding contact met je zoekt.

Kan ik mijn profiel afschermen tegen derden?
Ja, dat kan als volgt: Log eerst in op je profiel,
ga naar settings (in het onderste menu rechts),
klik settings,
klik tabblad privacy,
bij Who can view my profile kiest u friends.
Op deze wijze kunnen alleen vrienden jouw profiel zien. Dit heeft wel als nadeel dat je door een nieuwe liefde of een nieuwe vriend(in) niet heel snel gevonden zult worden.

Worden mijn gegevens niet verkocht?
Nee, alle gegevens blijven onder beheer van evenflirten en worden niet aan derden verkocht. Ook zijn er bij ons geen apps van derden actief die toegang krijgen tot jouw account.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Mail ons dan gewoon even via de contactpagina. We helpen je graag.
Let op, hier een klein stukje onder volgen nog de technische vragen.

Technische problemen


Mijn webcam doet het niet?
Dit kan verschillende oorzaken hebben, het beste kunt u even een mail sturen via de contactpagina

Ik zie geen chatbox op mijn computer?
Op de chat-pagina van evenflirten zou je een witte chatbox moeten zien die afhankelijk van je schermresolutie ± 50%-80% van je beeldscherm zou moeten vullen. In dat witte vlak zie je kamernamen staan, een lijst met andere chatters, een groot wit vlak waar je mensen ziet typen en 4 tot 6 plekken waar je de cam van andere mensen kunt bekijken. Zie je dat niet dan is de kans groot dat adobe flashplayer even moet worden geactiveerd en/ of eerst moet worden gedownload.
Zie voor uitleg onze pagina: chatten op laptop of desktop.

Kan ik hier ook mobiel chatten via mijn telefoon, tablet of smartphone
Jazeker, dat kan ook. Dus je kan hier gewoon chatten en cammen met je Apple Iphone, Ipad, Samsung phone, of andere smartphones of tablets.
Gebruik hiervoor een speciale browser genaamd puffin.
Je kan deze downloaden via deze link naar Puffin Browser
Zie voor meer uitleg onze pagina: chatten op smartphone of tablet.

Ik zie wel een chatbox maar geen andere chatters?
Krijg je wel de chat te zien, maar niet alle onderdelen die hierboven zijn genoemd bij de vraag: "ik zie geen chatbox", dan is een verbindingsprobleempje met onze chatserver. Waarschijnlijk zie je alleen je zelf en niet iemand anders in de chat. Als je geen zin hebt alleen naar jezelf te zwaaien, stuur ons dan een mail via de contactpagina.
Geen zin om te mailen? Je kan ook eerst proberen het zelf op te lossen.
Hieronder staan een aantal mogelijke oplossingen.

1) Probeer eerst even een andere browser, het klinkt stom, maar vaak is je probleem dan al verholpen.

2) Zit je via een WIFI netwerk buitenshuis, bijvoorbeeld op je werk, in de McDonalds, op een camping, in een hotel of op een ander WIFI netwerk van derden, dan bestaat er een kans dat dit soort diensten zijn geblokkeerd.
Schakel dan even over op 3g/4g van je telefoon provider/ mobiele operator (zoals KPN, Vodafone, Telfort etc) en grote kans dat het dan wel lukt. Je kan ook proberen de beheerder van het netwerk even onder zijn ballen te kietelen en vragen of hij de blokkade opheft.

3) Het kan aan lokale instellingen / software liggen op jouw computer/ laptop. Er zijn tal van programma's die voor problemen kunnen zorgen, zoals domme antivirus of anti malware programma's (vaak de gratis versies), firewall instellingen, popup blockers, veel te hoog ingestelde security of privacy settings in je browser, cookie blockers, adblockers etc.
Je kan hier zelf even mee experimenteren door een andere computer te gebruiken of door bepaalde zaken even kort uit te schakelen. Mocht het dan wel werken dan weet je waar je het moet zoeken. Mocht het aan je antivirus programma of anti malware programma liggen, zoek in dat geval voor een goed alternatief, want deze programma's zijn wel nodig als je veel op internet zit.
Let op, doordat veel programma's automatisch op de achtergrond updaten, kan zo'n probleem van de ene dag op de andere ontstaan. Je kan dus nooit problemen hebben gehad en vandaag ineens wel.

4) Je ziet een melding: "please wait connecting".
Het kan zijn dat wij de chat net aan het resetten zijn. Wacht even 2 minuten. Lukt het dan nog niet, start dan even de browser opnieuw op of probeer het met een andere browser. Blijft het probleem langer dan 4 minuten aanhouden, dan is er iets anders aan de hand. Stuur ons dan een mail via de contactpagina.

5) Je ziet een melding: "invalid user".
Dit kan worden veroorzaakt door te sterke beveiligings-settings, te sterke privacy-settings of het blokkeren van cookies.
Heb je echter nooit problemen gehad en kon je een half uur geleden nog wel chatten, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

6) Je ziet een melding: "you are banned".
De admin heeft jou gebanned van de site, je ziet hier ook staan voor hoe lang nog.
Ben jij van mening dat dit super onterecht is, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Kom je er niet uit, snap je er niets van of is er een ander probleem schuw dan niet om ons een berichtje te sturen via de contactpagina. In 95% van de gevallen kunnen we het voor je oplossen.


evenflirten doe je op evenflirten.nl